
CAMPIONATUL INTERNAŢIONAL DE GĂTIT ÎN AER LIBER SELGROS, ediţia a III-a se va desfăşura în perioada 8 – 10 mai 2009, în Parcul Izvor din Bucureşti. Competiţia de gătit se adresează atât amatorilor, cât şi profesioniştilor dornici să-şi etaleze calităţile de bucătari.
Evenimentul va fi organizat în mai multe ediţii, fiecare în mai multe etape. Ediţia a III-a este constituită din două etape: Bucureşti, (mai 2009) şi Cluj-Napoca (septembrie 2009).
Apărut pe fondul unui vid total în zona artei culinare, Campionatul îşi
propune să aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi. Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală” la statut de artă presupune schimbarea unei mentalităţi împământenită. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor (celor pasionaţi de gătitul în aer liber).
Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei. Campionatul le oferă, astfel, amândurora, oportunitatea de a se întâlni şi de a da frâu liber creativităţii (nu este impusă tematica în competiţie).
Programul etapelor:
Vineri, 8 mai 2009
- competiţia de produse culinare reci (aperitive, dulciuri, creaţie, meniu alternativ)
- degustări şi prezentări de vinuri - diverse podgorii
- program alternativ pentru public (concursuri, concerte de muzică, stand-up comedy, face painting
- interviuri, conferinţă de presă
- concursuri cu tematică organizate de parteneri
- premierea concurenţilor de vineri
- concerte de muzică, spectacol de flăcări, teatru medieval
Sâmbătă, 9 mai 2009
- competiţia de gătit în aer liber (ceaun, plită, grătar, creaţie)
- competiţia de alimente conservate natural „Gospodina de Aur”
- competiţia de reţete pentru unităţi cu specific pescăresc „Peştişorul de Aur”
- prezentări de produse ale agenţilor comerciali de profil
- program alternativ pentru public (concursuri, concerte de muzică, stand-up comedy, face painting)
- interviuri, conferinţă de presă
- concursuri cu tematică organizate de parteneri
- prezentare de carte, sesiuni de autografe
- premierea concurenţilor de sâmbătă
- concerte de muzică, spectacol de flăcări, teatru medieval
Duminică, 10 mai 2009-02-26
- demonstraţii de artă culinară ale unor maeştri gastronomi consacraţi
- demonstraţii de artă culinară ale unor vedete tv consacrate
- Duelul Maeştrilor (duel realizat între o vedetă media şi un maestru specialist în gastronomie)
- lansări de cărţi şi DVD-uri de specialitate
- Talk Show Culinar „La taclale printre Oale”
Programul competiţiei:
A.Clasa Preparate Culinare Reci
- secţiunea platouri festive
- secţiunea dulciuri
- secţiunea creaţie
- secţiunea meniu alternativ
- secţiunea preparate de patiserie
B.Clasa Gătit în Aer Liber
- secţiunea plită
- secţiunea grătar
- secţiunea ceaun
Va avea loc si o demonstratie facuta de un mare bucatar, Chef Robert Rainford, pe care s-ar putea sa-l stiti de pe Euforia ca gazda a emisiunii License To Grill. Vor mai fi acolo Horia Varlan, bucatarul emisiunii Cireasa de pe tort de pe PrimaTv, Petrisor (Petrisor Tanase) , din nou bucatar al unei emisiuni de pe Euforia, precum si Vladut (Vlad Florica), bucatarul emisiunii Neata cu Razvan si Dani de pe Antena 1
Va astept pe toti acolo, pentru ca eu cu siguranta voi fi :)) by Huse
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu